I avisen

Den nuværende og den kommende ejer af Hannes Smørrebrød. Dorte Pedersen th. og Hanne Rasmussen tv.
Foto: Rebecca Veinø Johansen

Efter 34 år i smørrebrøds-dynasti skal Hanne opleve verden: Jeg vil til Gran Canaria

 

Ugeavisen.dk bragte denne artikel om Hannes Smørrebrød i marts 2021

Efter 34 år i smørrebrøds-dynasti skal Hanne opleve verden: Jeg vil til Gran Canaria

Hanne takker af efter 34 år. Nu skal niece overtage efter Hanne – noget de begge glæder sig til.

Rebecca Veinø Johansen revjo@jfmedier.dk

Bag disken i Hannes Smørrebrød står to kvinder og langer højtbelagte madder over disken. Der er travlt i den lille biks, det fortæller klokken som hænger over indgangsdøren. Ud gennem døråbningen til køkkenet stikker en kvinde hovedet frem. Det er Hanne Rasmussen. Hun hilser med albuen, som man jo skal i de her corona-tider. Sammen går vi ud i køkkenet, hvor frikadellerne lige skal vendes en gang på panden.

Dorte Pedersen slutter sig til os. Hun er niece til Hanne Rasmussen, som for godt 34 år siden slog dørene op til smørrebrøds-dynastiet ‘Hannes Smørrebrød’ på Frederiksborgsvej 190.

Første stop bliver Grand Canaria med min veninde. Så kan jeg sidde dernede og glæde mig over, at butikken bliver i familien, for hos Dorte er den i gode hænder.

Hanne Rasmussen

På hylden over køkkenbordet ligger et udklip af en 34 år gammel artikel fra den daværende lokalavis. Overskriften på den brunede artiklen er ‘Familiært Smørrebrød’. Og det er, hvad det var dengang – og det er, hvad det er i dag – altså ‘Familiært Smørrebrød’.

Smørrebrødsjomfruens niece Dorte Pedersen overtager nemlig butikken pr. 1. april.

– Det er på tide, at de unge kræfter tager over. Jeg har taget min tørn de sidste 34 år. Jeg trænger til at komme ud og se verden og få lidt sol og varme. Første stop bliver Grand Canaria med min veninde. Så kan jeg sidde dernede og glæde mig over, at butikken bliver i familien, for hos Dorte er den i gode hænder, siger den snart tidligere indehaver.

Et udklip fra 1986, hvor Hannes Smørrebrød åbnede. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Og ligesom Hanne  Rasmussen vil gøre noget godt for sig selv, så er det også det, der driver niecen.

– Det er blevet tid til, at jeg skal gøre noget godt for mig selv. Og jeg kan ikke komme på noget bedre end at overtage Hannes smørrebrøds-forretning. Jeg kommer ikke til at ændre noget – og da slet ikke navnet. Hvorfor ændre på noget som er godt, som det er, siger Dorte Pedersen.

Og den faste skare af kunder som dagligt eller ugenligt lægger vejen forbi butikken, kan derfor også forvente det samme udbud, som ligger i vinduet i dag.

De fire stærke

– Jeg langer den samme salgs smørrebrød over disken nu, som dengang jeg startede. Jeg har ikke ændret meget, for når man taler om smørrebrød, så er det meget det samme, folk vil have. Det behøver slet ikke være trendy, fortæller Hanne.

Signatur paletten hos Hannes Smørrebrød er på en skarp første plads den klassiske fiskefilet. Men den er ikke bare hevet op af en kasse. Hanne får frisk fisk hjem, som paneres og steges. Den bliver lavet fra bunden. De tre resterende stykker, som ligger på folks favorit-liste, tæller stykket med æg og rejer, roastbeef og et stykke med leverpostej.

Hanne vil stadig kigge forbi butikken engang imellem – det vil hun ikke kunne lade være med.

 

Scroll to Top